Πίσω από καθετί που κάνουμε βρίσκεται το γιατί και δε θα πρέπει να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.
Η κατάσταση ταμειακών ροών μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το πόσο ρευστό χρήμα έχετε, πότε έχετε πλεόνασμα ή έλλειμμα και ανάλογα να προβείτε σε κινήσεις έκτακτης ανάγκης αν αυτό χρειαστεί.
Περιέχει: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ, Η επιτακτική ανάγκη για καινοτομία, Κοινωνική καινοτομία, Καινοτομία, Παγκοσμιοποίηση και ανάπτυξη, Καινοτομία με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, επιχειρηματική δημιουργικότητα, Πηγές καινοτομίας, Στρατηγικές αναζήτησης για την καινοτομία, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΡΩΝ: Δόμηση του Εγχειρήματος, Ηγεσία και ομάδες, Αξιοποίηση δικτύων, ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ, Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, Υλοποίηση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, Ανάπτυξη επιχειρήσεων και ταλέντου μέσω της εταιρικής επιχειρηματικότητας, Αναπτύσσοντας την επιχείρηση, ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΑΣ, Εκμετάλλευση της γνώσης και της διανοητικής ιδιοκτησίας, Επιχειρηματικά μοντέλα και δέσμευση αξίας, Μαθαίνοντας τη διαχείριση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, Ευρετήριο.
Αλλά και σε ότι αφορά τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, προχωρούμε στην κατά το δυνατό απλοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ), ενώ ήδη από πέρυσι έχουμε ελαφρύνει το περιεχόμενο και τα δικαιολογητικά για το σύνολο των ενεργών προσκλήσεων του προγράμματος της επιχειρηματικότητας (ΕΠΑνΕΚ).
Ούτε καν ένας τρόπος ταξινόμησης του περιεχομένου». Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία που μπορούν να αναφερθούν και να αναλυθούν σε μια τυπική δομή ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτά είναι:
Κατά αρχάς να την here ξεκινήσετε: Πάντοτε «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια εταιρεία εάν ο Επιχειρηματίας, ο Μέτοχος, η Διοίκηση δεν ενστερνιστούν το εγχείρημα, την αλλαγή, την μετάβαση, την προσαρμογή, στο νέο.
Η αποδοχή και οι συντονισμένες προσπάθειες και οι θυσίες όλων θα κρίνουν το αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα.
Αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων: Τα οφέλη και οι «παγίδες»
Και αυτό είναι ταυτόχρονα πρόκληση και ευθύνη. Με την κατάλληλη αξιοποίηση των πόρων μπορούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού κενού της οικονομίας.
•Σκοπεύει στην προστασία από το ρίσκο, του να εισέλθει κανείς σε μια επιχειρηματική περιπέτεια στα τυφλά, πράγμα που είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν υπάρχει έλλειψη από ζωτικής σημασίας πληροφορίες.
Διαθέτει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε μαθήματα και ειδικά σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη οργάνωση και λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και έχει επιβλέψει πλήθος διπλωματικών εργασιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Έχει πάρει μέ ρος ως ερευνήτρια σε προγράμματα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και ήταν μέλος της συντονιστική ς ομάδας ερευνητικών προγραμμάτων στη Γερμανία. Το έργο της είναι δημοσιευμένο σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά παγκόσμιων συνεδρίων και εί ναι συγγραφέ ας κεφαλαί ων σε ελληνικά και ξέ να βιβλία.
Ποιά είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο;
Η βιωματική εμπειρία σε συνδυασμό με τις σπουδές καθιστούν τις υπηρεσίες μας κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των πελατών μας.
* Ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών προς την εφορία για φυσικά πρόσωπα και εταιρίες Περισσότερα >>